Vesti

Дан школе 15.11.2022. године

“Његошеви дани”

У оквиру манифестације “Његошеви дани” коју већ неколико година школа реализује непосредно пре или одмах након Дана школе, данас смо, у духу исте теме СТАРИ НИШ, организовали квиз о познавању старих речи и израза, народних пословица и изрека. У томе су учествовали ученици петог, седмог и осмог разреда који су били подељени у четири такмичарске групе: ОГАЊ, КАДАР, ЂУТУРЕ И ПРЕЂА.У наставку смо чули казивање анегдота ученика IV1, Eве, Нине, Матије Михајла и Виктора.Програм су организовали чланови Тима за културу, наставници: Владан Шуњеварић, др Јелена Јонић и Љиљана Андрић.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063812533256

Данас је ОШ “Његош” потписала уговор о донацији ЛЕД расвете са “Српско -израелским бизнис клубом”. Уговор о донацији директору Бојану Крстићу, уручили су министар просвете Бранко Ружић и амбасадор Израела, Јахел Вилан

Почетак једног дивног пријатељства, дружења и сарадње двеју школа. 🍀🍀🍀

У Градској кући Ниш тренутно је у току врло значајан догађај и за Грчку и за Србију❤️🇬🇷❤️🇷🇸❤️Уз помоћ професора Панајотиса Агоруа, који је један од службеника Министарства просвете Републике Грчке, ангажован у програму Удружења Грци Србије за спровођење наставе грчког језика у Србији, уприличено је братимљење Основне школе “Његош”, Ниш и 17. Основне школе, Трикала (17ο Δημοτικό σχολείο Τρικάλων).Осим директора школе из Трикале, господина Андониса Папагеоргопулоса, свечаности присуствује и начелник просвете школа Трикале, господин Христос Трикалис❤️🇬🇷❤️У име Удружења Грци Србије овој свечаности присуствује госпођа Љиљана Трајковић, оснивач грчко-српског удружења “Филоxениа” из Ниша.Од срца честитамо и једној и другој школи! Надамо се да је ово тек почетак успешне и дуготрајне сарадње!

Поводом обележавања Његошевих дана уочи и након обележава Дана школе, ђаци, учитељи и наставници спроводе низ пригодних активности. Једна од Њих је и одлазак у Луткарско позориште 10. 11. у 20h и гледање представе “Поп Ћира и поп Спира”, по Стевану Сремцу. Сто ђака старијих разреда у пратњи наставница српског језика Јелене Јонић и Сузане Петронијевић пригодно је отворило Његоше дане који за тему имају Стари Ниш.

Sveti Sava, skolska slava !

Игор Цветковић, ученик VIII-1 OШ”ЊЕГОШ”, освојио је ДРУГО место ДРЖАВНОМ такмичењу из информатике!
Честитамо Игору, родитељима и наставници Јовани Младеновић!
 
 
Дан школе !